29 februari klimaatmars Utrecht

‘In het oog van de storm’

Klimaatmars ‘In het oog van de storm’

Op 29 februari organiseert de Utrechtse Klimaat Coalitie een klimaatmars in Utrecht, waarbij Amelisweerd nadrukkelijk in het spotlicht staat. De coalitie roept de gemeente Utrecht op daden te laten zien. Juli 2019 sloot de gemeente Utrecht zich aan bij een groeiende groep overheden, die de klimaatcrisis uitroepen en beloven alle nodige maatregelen te nemen om klimaatverandering tegen te gaan. Wij willen niet alleen woorden maar ook daden.

De bescherming van Amelisweerd en het stoppen van het plan voor de verbreding van de Ring Utrecht A27/A12 zijn een onderdeel van die daden. Strijd met ons voor Amelisweerd is een van de eisen van de coalitie.
Het is absurd dat aan de ene kant organisaties en overheden roepen om de aanplant van bossen als een van de remedies tegen klimaatverandering en dat aan de andere kant duizenden bomen, waaronder een eeuwenoud bos in Amelisweerd, voor de verbreding van de A27/A12 gekapt gaan worden. Maak daarom Amelisweerd deel van de omslag in het denken over klimaat in Utrecht, in Nederland en wereldwijd. Amelisweerd als symbool voor de omslag.

Check ik ga de boom in klimaatmars 29 februari 2020 of het Facebook-evenement en blijf op de hoogte!

De Klimaat Coalitie bestaat uit verschillende organisaties, waaronder Amelisweerd Niet Geasfalteerd en Fridays for future.

 
Zorg  dat je er op 29 februari bij bent en laat je stem horen!
Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!