Amelisweerd bij Zapp Your Planet!

Lunettense kinderen komen op voor hun speelplek in het bos

Twee Lunettense kinderen waren pas te zien op tv bij ‘Zapp your Planet’ op NPO3. Omar en Tijn vertellen over de verbreding van de A27.

‘Ik ben Omar, ik ben tien en ik zit in groep 7. Je hebt vast wel gehoord van de verbreding van de A27. Ze gaan die snelweg bij Utrecht verbreden van 10 naar 14 rijbanen en knooppunt Rijnsweerd verbouwen. Die verbouwing kost 1,5 miljard euro en het levert 1 minuut minder file op. Dan gaat het ook nog honderden en misschien ook duizenden bomen het leven kosten. Ik denk ook dat door de verbreding de snelweg belangrijker wordt en dat dat voor meer file gaat zorgen en dan komt nog een verbreding. Ik denk ook dat het voor geluidoverlast gaat zorgen.

Daarom heb ik en mijn vriend Tijn een idee: we hebben een minuut natuurgeluiden opgenomen en die kan je beluisteren als je op de A27 bij Utrecht in de file bent (kan ook ergens anders in de file). Het is al op 3FM gekomen en die kan je terugluisteren op hun website.

We hebben via Maaike met Zapp your planet contact gehad en kwamen met dat idee op tv! De uitzending was op zondag 23 mei op NPO3, maar als je het gemist hebt, kijk dan op de website van Zapp Your Planet: Zapp Your Planet Amelisweerd

Via hen kwamen we in contact met Rob van de radio van 3FM en kwamen dus ook op de radio! Het was allemaal super leuk en we hopen echt dat de verbreding niet doorgaat want in onze wijk is het bos een speeltuin voor velen.’

Zapp Your Planet Amelisweerd
Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!