Amelisweerd en Rhijnauwen: een bijzonder en uniek boek van Bea Groen

Doe mee met de voorintekening en maak herdruk mogelijk

Weinig stukjes natuur in Nederland zijn zo geliefd en zo veel besproken als de landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen. Maar ondanks al die woorden was de kennis erover versnipperd en maar met mate toegankelijk.
Tot het najaar van 2015, toen Bea Groen’s boek verscheen: ‘Amelisweerd & Rhijnauwen: wandelen en verkennen van heden en verleden’. Ze wilde het belang en de waarde van de landgoederen laten zien. Over het ontstaan en de geschiedenis, de unieke ecologische en cultuurhistorische waarden en de vele excentrieke bewoners en passanten door de eeuwen heen. Ook de actiegeschiedenis sinds de jaren ’70 komt uitgebreid aan bod. De verhalende, uitgesproken schrijfstijl maakt het lezen aantrekkelijk. En het boek is voorzien van vele prachtige foto’s en illustraties.

Dit boek, waar enkele wandelroutes en een cultuurhistorische kaart aan zijn toegevoegd, was het product van de jarenlange passievolle inzet van Bea Groen, een Utrechtse sociaal geograaf met een groot hart voor de landgoederen. Tot onze schrik en verdriet stierf Bea zeer onverwacht januari 2017.

Voorintekening en interesse? Laat het weten!
Helaas is het boek al enige tijd uitverkocht. Daarom willen de Vrienden van Amelisweerd in samenwerking met Kerngroep Ring Utrecht het boek laten herdrukken. De beoogde prijs is € 15,00. Hiervoor is wel noodzakelijk dat we een minimale oplage kunnen laten drukken.Daarom willen we graag weten hoeveel mensen dit boek willen kopen en voorintekenen of geïnteresseerd zijn.

Via Jan Morren kun je laten weten of je bij voorinschrijving een of meerdere exemplaren wilt bestellen of dat je wel geïnteresseerd bent, maar je nu nog niet wilt vastleggen.

Via deze link kun je enkele pagina’s uit het boek lezen om een idee van de inhoud van het boek te krijgen.

Onderstaand afgebeeld het artikel in de De Nieuwsbode bij het verschijnen van het boek in 2015.

Artikel-De-Nieuwsbode-25112015
Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!