Doe mee aan Klimaatmars 10 maart

Afstel verbreding Ring Utrecht als keerpunt mobiliteitsdiscussie

Doe mee aan Klimaatmars 10 maart

Het auto- en vrachtverkeer is verantwoordelijk voor 40 % van de CO2-uitstoot  in de regio Utrecht. De regio is volgepakt met snelwegen, de zogenaamde draaischijf van Nederland. Tienduizenden bewoners ondervinden elke dag geluidshinder en luchtvervuiling door dit autoverkeer. Hoog tijd, ook gezien de CO2-belasting, dat de politiek van alsmaar snelwegen verbreden ophoudt!

Kerngroep Ring Utrecht doet daarom ook mee aan de Klimaatmars. De politiek moet kiezen voor onze toekomst. En daar gaan de Provinciale Statenverkiezingen van dit jaar ook over. Over de toekomst van Lelystad Airport, Borsele, de NAM in Groningen en de toekomst van onze energiewinning en ons autogebruik.
Afstel van de verbreding van de A27 en het kappen van het bos van Amelisweerd moet hét keerpunt zijn in de mobiliteitsdiscussie. Politici, ga niet door op deze weg, stop de verbreding van de A27 en kap geen bos in Amelisweerd en duizenden andere bomenKies voor duurzame alternatieven.

Spandoeken maken 7 maart
Doe met ons blok mee, kom donderdag 7 maart in het Milieucentrum spandoeken maken voor de Klimaatmars. Vanaf half acht zijn jullie welkom op Oude gracht 60. Zondag 10 maart verzamelen we om 11.00 uur bij het Milieucentrum en lopen we samen naar het Centraal Station om de trein te pakken.

Fiets mee
Je kunt ook meefietsen naar Amsterdam. Utrecht Klimaatneutraal 2030 organiseert samen met Kerngroep Ring Utrecht een fietstocht. We verzamelen om 9.00 uur op ’t Neude om gezamenlijk naar Amsterdam te fietsen. Op die manier willen we aandacht vragen voor schone vervoersalternatieven en meer specifiek voor de nutteloze verbreding van de A27 en de daarmee gepaard gaande bomenkap in Amelisweerd. We vragen iedereen die meefietst om iets groens aan te trekken. We houden een normaal fietstempo aan, het is geen wedstrijd.
Als je terug wilt reizen met de bus, inclusief fietsvervoer, geef dat dan zo spoedig mogelijk door via dit formulier: https://goo.gl/forms/kdHuy7alMq1MTirj2
Zie https://www.facebook.com/events/2352976024977570/.

De fietsdemonstratie afgelopen november op het Domplein in Utrecht. Foto: Rob Huibers.

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!