€100 miljoen voor maatregelen om automobilisten te verleiden fiets, bus, tram of trein te nemen

Overheid lijkt met TIJDELIJKE maatregelen de weg volkomen kwijt te zijn

€100 miljoen voor maatregelen om automobilisten te verleiden fiets, bus, tram of trein te nemen

Waar staat dit? In de bestuursovereenkomst eind 2018 afgesloten tussen het Rijk, de provincie en alle betrokken gemeenten (waaronder Utrecht, Bunnik en de Bilt). De overeenkomst  gaat over de realisatie van de verbreding van de Ring Utrecht. Omdat gedurende zes tot acht jaar veel verkeersoverlast is vanwege de werkzaamheden, wordt 100 miljoen gespendeerd om automobilisten tijdelijk UIT de auto te krijgen. Zodat er tijdens de bouw minder autoverkeer komt op de Ring Utrecht.

Zijn wij nou gek of zit er toch een steekje los bij politici en bestuurders? 100 miljoen om ze uit de auto te krijgen en daarna mogen ze er weer in omdat de weg nog breder is geworden. Waarom kan die 100 miljoen niet nu al ingezet worden zodat het niet nodig is om 1200 miljoen aan de verbreding te spenderen? Welke bestuurder kan dit met droge ogen komen uitleggen?

Bestuursovereenkomst pas van kracht na onherroepelijk besluit Raad van State
In de bestuursovereenkomst worden verder nog andere zaken geregeld zoals de bos- en natuurcompensatie en wie de verantwoordelijkheid heeft voor de risico’s van werken boven de folieconstructie bij Lunetten en Amelisweerd. Die risico’s liggen bij ‘de Staat en de Opdrachtnemer’. Als het mis gaat kunnen die het dus onderling gaan uitvechten, maar zijn bewoners, gebruikers en de natuur ondertussen de klos.

Mede op verzoek van de gemeente Utrecht is de bestuursoverkomst pas van kracht als de Raad van State een onherroepelijk besluit heeft genomen over de ingediende bezwaren. Wanneer de Raad van State de bezwaren erkent, geldt dat als ontbindende voorwaarde.
De bestuursovereenkomst is hier te vinden: Raadsbrief Bestuursovereenkomst A27/A12 Ring Utrecht.

Zou het totale projectbedrag van 1200 miljoen besteed worden aan het uit de auto krijgen van automobilisten, dan zou je dat meer dan 60 jaar lang toe kunnen passen en is de verbreding al die tijd overbodig.

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!