Het lot van het bos

Podium Oost organiseert lezing over Amelisweerd 23 april
12 apr, 2023

Het lot van het bos

Podium Oost organiseert lezing over Amelisweerd 23 april

Amelisweerd is de achtertuin van Utrecht Oost. Veel mensen genieten van het prachtige bos met z’n mooie buitenplaatsen. Bijna iedereen in Utrecht Oost is op een eigen manier ‘Amelisweerd-deskundige’. Als recreant, actievoerder, als kenner van de planten die er groeien, en zo is er nog wel meer te bedenken. Wat valt er dan nog over te zeggen?

Sociaal-geograaf Rob van der Vaart komt op deze zondagmiddag naar het University College Utrecht om ons aan de hand van foto’s, kaarten en ander archiefmateriaal mee te nemen in het bos.

Rob van der Vaart wil het graag over het grotere plaatje hebben. Wat voor landschap is dit eigenlijk? Hoe hebben de landgoederen zich ontwikkeld? Hoe werd Amelisweerd/Rhijnauwen steeds meer een ‘stadsbos’ en welke lotgevallen deelt het gebied met andere stadsbossen in Nederland en Europa? Hoe werd ons lokale bos een nationaal issue en wat zijn op dit vlak de laatste ontwikkelingen?

Wanneer, waar, aanmelding
Het evenement vindt plaats op 23 april van 15.00 tot 17.00 uur in het auditorium van het UCU aan het Kriekenpitplein 1. Deze locatie is gemakkelijk bereikbaar te voet en met de fiets. Er is ruime parkeermogelijkheid en met de bus is het met lijn 8, vanaf bushalte De Hoogstraat of Prins Hendriklaan, 300 meter lopen.

Zondagmiddag 23 april
Tijd: 15.00 – 17.00 uur
Locatie: UCU, auditoriumzaal
Toegang: € 10,00 incl. koffie/thee

Reserveren: het lot van het bos

Ring Utrecht A27 Lunetten

Foto: A.Gadellaa

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!