Niet het bos, maar het Tracébesluit moet vernietigd worden

Verslag actieweekend 23 en 24 september
1 okt, 2022

Niet het bos, maar het Tracébesluit moet vernietigd worden

Heldere taal van Merel de Koning van actiegroep Amelisweerd Niet Geasfalteerd (ANG) tijdens de manifestatie afgelopen 24 september op Amelisweerd. Op 24 september 2022 was het precies 40 jaar geleden dat de eerste bosbezetting van Nederland gewelddadig werd beëindigd.
Honderden bosbeschermers zijn toen uit de bomen gehaald, en 596 bomen sneuvelden, om plaats te maken voor de A27.  

Amelisweerd niet Geasfalteerd organiseerde dit actieweekend om stil te staan bij de gevallen bomen, en ook om mensen te trainen het bos te beschermen tegen nog meer kap. Merel herdacht niet alleen het feit dat er 596 bomen in 1982 gesneuveld zijn, maar maakte ook heel duidelijk in haar speech dat een grote groep mensen heel boos zijn over het verbredinsgplan. De asfaltering van Nederland stopt dus hier en Amelisweerd blijft, want wij zijn Amelisweerd niet Geasfalteerd en wij stoppen niet totdat de overheid kapt met kappen! 

Lees het uitgebreidere verslag op ikgadeboomin: 40 jaar na de kap actie nog steeds nodig

Hierbij een fotoverslag van de wake op 23 september op het Domplein, en van 24 september: de fietsdemo, de manifestatie met de actieworkshops en de plaatsing van een nieuwe maquette bij monument gevallen bomen. 

Foto’s: Rob Huibers, Liesbeth Paardekooper en Irma Thijssen

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!