Rijkswaterstaat kondigt snoeiwerk voor onderhoud aan

Waakzaamheid geboden

Rijkswaterstaat  kondigt snoeiwerk voor onderhoud aan

Rijkswaterstaat (RWS) heeft de Kerngroep en de gemeente Utrecht laten weten dat de komende week langs de A27 (tussen de knooppunten Lunetten en Rijnsweerd) gesnoeid wordt. Volgens RWS gaat het om ‘reguliere’ (niet vergunningsplichtige) onderhoudswerkzaamheden, die los staan van het verbredingsproject. Bomen met een diameter < 0,10 m worden gekapt. Jonge beplanting en struiken worden verwijderd.

Ter hoogte van kilometerpaal 78,6 wordt een iep gekapt die gestorven is aan de iepziekte. Verder worden de sloten langs de weg gebaggerd en daarvoor worden overhangende takken en opschot verwijderd. De werkzaamheden starten maandag 24 februari.

Alert blijven
OK, denk je dan. Maar toch… we kregen al een melding dat in de boog A27 – A12 bij Lunetten, richting Arnhem, kaalslag heeft plaats gevonden. Het gaat daarbij ook om bomen met een grotere diameter dan 0,10 m. Nu weten we dat aannemers vaak nogal grof te werk gaan als het om snoei en kap gaat. En 24 februari klopt ook niet, want blijkbaar is er al begonnen. Wij hebben aan Rijkswaterstaat en de gemeente laten weten dat wij – gezien de ervaringen uit het verleden – er op zullen letten dat er echt niet meer wordt gekapt dan puur voor onderhoud.
Wij vragen iedereen, die verdachte zaken ziet, dit te mailen naar kru@stopverbredingringutrecht.nl.
Volg ons op Facebook voor actueel nieuws hierover.

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!