Veel verzet in gemeente Zeist tegen kap van bomen en aantasting natuur

Duizenden bomen kappen voor parkeerplaats en drie nieuwe velden
9 dec, 2022

Veel verzet in gemeente Zeist tegen kap van bomen en aantasting natuur

Ook elders in de regio komen bewoners in verzet tegen kap van bomen en aantasting van de natuur. In de gemeente Zeist spelen op dit moment twee zeer omstreden plannen. Bewoners zijn petities gestart. Ondersteun hen en teken de petitie.

Duizenden bomen kappen voor parkeerplaats en drie nieuwe velden
De KNVB wil duizenden bomen kappen om 3 nieuwe oefenvelden en een parkeerplaats aan te leggen. Het gaat om 35.000 vierkante meter bos in het Nationale Park Utrechtse Heuvelrug, op de grens van Austerlitz en Zeist. Een aantal organisaties waaronder de actiegroep ‘Blijf van ons bos af’, de Vereniging Austerlitz’ Belang en Dierentehuis Zeist zijn een petitie gestart om de gemeente Zeist en de provincie Utrecht te verzoeken niet mee te werken aan dit plan.

Meer informatie: petitie tegen het kappen van duizenden bomen
De petitie is te vinden op petities.nl: ’KNVB, blijf van ons bos af bij Austerlitz en Zeist’

Grootschalig bouwplan in Den Dolder
Het gebied rond De Willem Arntsz Hoeve (WA Hoeve) in Den Dolder is een landschappelijk en cultuurhistorisch erfgoed met een bijzondere geschiedenis. In de loop van de jaren heeft zich prachtige natuur ontwikkeld. Het maakt deel uit van het Natuur Netwerk Nederland in de provincie Utrecht.

Nu zijn er bouwplannen op grote schaal, die niet alleen de natuur van de Willem Arntsz Hoeve aantasten, maar ook het Natuur Netwerk Nederland. Het gaat om een nieuwe wijk die in fasen wordt ontwikkeld, midden tussen twee heidegebieden in. Het aantal woningen is nog niet precies bekend. Het kunnen er 500 worden, maar wellicht nog meer. De gemeente Zeist waar Den Dolder onder valt, spreekt over een ‘recreatiepoort’ en een ‘levendig gebied voor ondernemers en bewoners’.

Tegenstanders van het plan hebben zich verenigd in de Vrienden van de WA hoeve. Ze hebben een alternatief plan ontwikkeld met woningen, maar veel minder massaal, waardoor natuur behouden kan blijven.
Meer informatie: Vrienden van de WA hoeve
Steun hen door de petitie te ondertekenen: willemarntszhoeve.petities.nl

KNVB velden Zeist
Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!