Wordt Utrechtse Markiezeneik Europees kampioen?

Ga stemmen en help onze eik aan een overwinning!
3 feb, 2023

Wordt Utrechtse Markiezeneik Europees kampioen?

Vanaf 1 februari bindt onze Utrechtse Markiezeneik van Amelisweerd de Europese strijd aan om de titel Tree of the Year 2023. De Nederlandse organisator SBNL Natuurfonds zal gedurende de maand februari samen met veel organisaties zoveel mogelijk stemmen voor de Markiezeneik binnenhalen. De Markiezeneik is vorig jaar in oktober, na een nationale stemronde, met bijna 36.700 stemmen verkozen tot De Boom van het Jaar 2022 en is daarmee de Nederlandse inzending voor de Europese titel.

Ga vooral stemmen

De Europese verkiezing Tree of the Year is vanaf 1 februari te volgen via:
Websites: www.treeoftheyear.org en www.deboomvanhetjaar.nl
Facebook: @deboomvanhetjaar
Instagram: @sbnlnatuurfonds
Twitter: @SBNLNatuurfonds

En roep via facebook, twitter, app groepen, je kennissen, vrienden en familie op ook te stemmen. Let op: naast een stem op de Markiezeneik moet je ook een tweede stem uitbrengen op een andere boom uit een ander land. Je kunt stemmen tot 28 februari.

Film over onze boom staat op https://youtu.be/-1VjRwuR_4Y

De Europese verkiezing Tree of the Year wordt sinds 2011 jaarlijks georganiseerd door de European Partnership Association. Inmiddels nemen in totaal 16 landen deel. Nederland doet mee sinds 2018. Vanaf 1 februari kan iedereen een dubbele stem uitbrengen: een op zijn eigen land en een tweede stem op een ander land van zijn keuze. Dit om te voorkomen dat landen met veel inwoners automatisch in het voordeel zijn.

Markiezeneik Amelisweerd Tree of the Year 2022. Photo by Rob Huibers.

Foto: Rob Huibers

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!