Dien een zienswijze in met hulp van de schrijfwijzer

Een handige hulp bij het schrijven van een zienswijze

Zienswijze indienen kan tot uiterlijk 20 juni!

Verzending per post? Stuur ruim vóór de uiterste inzendtermijn in!

Plannen voor verbreding Ring Utrecht:
dien een zienswijze in met hulp van de schrijfwijzer

 

Reageer (en maak gebruik van onze Zienswijze Schrijfhulp)
Tegen de verbreding van de Ring Utrecht bestaan heel veel verschillende bezwaren. Een sterk middel om die verbreding te voorkomen is via de politiek. Om de politiek te beïnvloeden is het belangrijk dat veel mensen hun stem laten horen. Dat kan via het indienen van een zienswijze. Veel mensen zien op tegen het schrijven ervan, en daarom willen wij je graag daarbij helpen.

Een voorstel voor een zienswijze
Met een paar muisklikken stel je je eigen brief op (die je digitaal kan indienen). Ga daarvoor naar onze Zienswijze schrijfhulp. Hier kies je welke onderdelen je (heel) belangrijk vindt, of juist wil weglaten. Wij geven een groot aantal mogelijke redenen om tegen verbreding te zijn, met bij elk punt een tekstvoorstel. Vink aan welke teksten je wilt gebruiken en druk daarna op de knop ‘Schrijf brief’. Je krijgt nu een voorstel voor een brief aan de hand van je keuzes.

Vul de brief eventueel aan met andere punten
Je kunt de voorgestelde brief overnemen, maar als je toch iets anders wilt schrijven, bijvoorbeeld omdat wij juist jouw belangrijkste bezwaar niet hebben geselecteerd, dan kun je natuurlijk altijd je brief aanpassen. Je kunt echter ook een nieuwe poging wagen. Klik nog eens op de Zienswijze schrijfhulp en je krijgt waarschijnlijk een andere brief met andere argumenten.

Klik op onderstaande afbeelding om naar de schrijfhulp te gaan.
Je komt dan op de website van de Kracht van Utrecht, de onderzoeksgroep die de Kerngroep Ring Utrecht ondersteunt.

laptop-pictogram

Tips
Niet tevreden met de voorgestelde teksten? Pas de tekst aan je eigen wensen aan qua inhoud en/of schrijfstijl.
Wilt je meer informatie over alle argumenten? Check de informatie hierover op deze website. Het staat je geheel vrij om aan begin of eind van de brief nog eens je hartenkreet of hoofdlijn goed te formuleren. Dit mag best een flink stuk zijn.
Onder het tekstvoorstel vind je tips en info voor het versturen van de zienswijze.

Waarom dit alles?
Het is belangrijk dat je een zienswijze indient. Alleen als er veel zienswijzen binnenkomen maakt dat indruk op de politiek. Als die zienswijzen allemaal hetzelfde zijn, doet de minister die af met één zinnetje: “Alle zienswijzen zijn gelijkluidend”. Dat maakt dan weer weinig indruk.
Door veel variatie aan te brengen in de zienswijzen en door veel verschillende onderwerpen aan te dragen, moet de minister veel meer aandacht geven aan de afzonderlijke zienswijzen. Dus enerzijds willen we het voor veel mensen gemakkelijk maken om een zienswijze in te dienen, maar anderzijds willen we niet dat al die mensen dan dezelfde brief aan de minister sturen. Vandaar dus onze hulp om een brief te schrijven, maar wel een brief die van jou persoonlijk is en die op jouw  specifieke situatie van toepassing is.

Indienen zienswijze
Kijk voor het indienen van je definitieve zienswijze bij Inspraak.
Het indienen van een zienswijze kan tot en met 20 juni, maar wacht niet tot het laatste moment.

 

Share This