Campagne ‘Bescherm het bos, adopteer een boom’ succesvol van start

‘Weg met de weg’
Persbericht 26 maart 2018

Campagne ‘Bescherm het bos, adopteer een boom’ succesvol van start

Tussen de ritselende bladeren en de muziek van Florian Wolff hebben zondag de eerste adoptanten van een boom verteld over hun beweegredenen voor het beschermen van het bos in Amelisweerd. Na de lancering van de campagne ‘bescherm het bos, adopteer een boom’ adopteerden al ruim 80 mensen een boom.

Meer dan 800 bomen hebben een adoptant nodig, omdat zij zullen sneuvelen als de uitbreiding van de A27/A12 Ring Utrecht doorgaat.

Nieuwe generatie
‘In de jaren tachtig kwamen de eerste milieuwetenschappers hier samen om te protesteren, wij willen dat nu namens onze generatie doen,’ zei Sterre Westenbrink van Storm, de studievereniging van Milieuwetenschappen, over haar aanwezigheid in het bos.

Naast studenten namen ook onder meer politici, ondernemers van het landgoed Amelisweerd en het buurtschap Amelisweerd certificaten in ontvangst voor het symbolisch adopteren van een boom.

Toekomst
‘Weg met de weg,’ las Vincent Bijlo in een gedicht. De cabaretier en columnist adopteerde een aantal jonge bomen, ‘omdat die staan voor de toekomst’. Hanneke van Eijken, lid van het stadsdichtersgilde, las een voor de gelegenheid geschreven gedicht voor, Bast tegen bast.

De verbreding van de A27/A12 wordt gezien als oplossing voor het steeds verder vastlopende verkeer rond Utrecht. Maar meer asfalt trekt op termijn meer verkeer aan. Bovendien kost de ingreep een astronomische 1,2 miljard euro.

Bomen zijn te adopteren via de site www.beschermhetbos.nl. Met de opbrengst van de geadopteerde bomen zal het campagneteam verder actievoeren en alternatieven voor mobiliteit in de regio zichtbaar maken.

Einde persbericht.

De eerste adoptanten: Hanneke van Eijken – Stadsdichtersgilde Utrecht | Jos Kloppenburg – Vrienden van Amelisweerd | Judith Scherrenberg – Buurtschap Amelisweerd-Rhijnauwen | Pepijn Zwanenberg – Groen Links Utrecht | Mieke Baldé – namens de ondernemers op de landgoederen | Maarten van Heuven – Partij voor de Dieren Utrecht | Peter Polder & Yvonne Timmermans – GroenFront! | Sterre Westenbrink en Saree Geurts – Studentenvereniging STORM | Zita Veugen en Carmen Heijligers – Green Office Hogeschool Utrecht | Vincent Bijlo – cabaretier, columnist.

Foto: Rob Huibers

Florian Wolff

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!