Campagnenieuws Bescherm het bos

Ansichtkaarten, stand Bomenadoptie & terugblik Bomendiner

Campagne Bescherm het bos

De campagne ging flitsend van start met bij de aftrap meteen al een flink aantal adopties. En sindsdien hebben we niet stil gezeten. Cultuurhistoricus en bomenspecialist  Bert Maes nam ons mee op een bomenexcursie, we organiseerden een Bomendiner bij Koningshof waar stadsdichter Hanneke van Eijken o.a. haar campagnegedicht ‘Bast tegen bast’ voordroeg en we hebben zes Utrechtse kunstenaars/ontwerpers aan het werk gezet om ansichtkaarten voor ons te maken.

Kaartensets
Met deze ansichtkaarten willen we aandacht vragen voor onze campagne en het liefst zien we deze mooie kunstwerkjes via de post overal terechtkomen. De kaartensets zijn nu al te koop bij een beperkt aantal adressen, maar de komende weken werken we er hard aan om ze op meer plekken te krijgen. Hou dus de informatie in de Facebook-groep van Bescherm het bos in de gaten om te weten waar je deze mooie kaarten kunt scoren. Wij zijn in ieder geval erg blij met het resultaat en willen de kunstenaars/ontwerpers heel erg bedanken voor hun bijdrage!

De kaartensets zijn nu te koop bij:

  • Mermaidy, Telingstraat 9, 3512 GV Utrecht
  • Café Broei, Oosterkade 24, 3582 AV Utrecht
  • De Kopijwinkel, Lange Smeestraat 41-43, 3511 PV Utrecht
  • Koningshof, Koningsweg 135A, 3585 LA Utrecht

Bomenlied
Speciaal voor de campagne hebben Vincent Bijlo en Anna Fernhout bij het Bomenlied, dat ze vorig jaar tijdens Ode aan de bomen al ten gehore brachten, een videoclip opgenomen. Credits: Janneke Voskamp.

 

Bomendiner
Ook het Bomendiner is fraai vastgelegd op camera. Credits: Antonio Railaf Zuniga.

 

Tussenstand
Het Bomendiner heeft naast een hoop gezelligheid en inspiratie natuurlijk ook nog een flink aantal adopties opgeleverd. De teller van de Bomenadoptie staat inmiddels op 418 geadopteerde bomen. Omdat er goed gebruik gemaakt wordt van de ‘deelbomen’ en omdat veel bomen als gezamenlijke actie geadopteerd worden, kun je stellen dat zich al veel meer mensen dan de genoemde 418 achter de bomen op Amelisweerd geschaard hebben.

Reden voor ons om het assortiment van 511 bomen uit te breiden met nog eens 189 bomen die ten noorden van het Markiezenbos staan, in de toch al smalle strook tussen de Kromme Rijn en de snelweg en die nog een natuurlijk buffer vormen tussen het liefelijke rivierlandschap en de razende auto’s op snelweg. Daarmee is 60% van de bomen geadopteerd, genoeg bomen dus nog die klaar staan om geadopteerd te worden!

Zoek je boom!
Heb je al een boom geadopteerd? Inmiddels kun je ook je eigen geadopteerde boom terug gaan zoeken op de interactieve bomenkaart. Elke boom op deze kaart correspondeert met de bomen die we ter adoptie aangeboden hebben. Als je op een boom klikt opent er een venstertje met de gegevens over de boom én de naam van de adoptant!

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!