Duurzame Top 100 2022

Kerngroep voor de derde keer genomineerd!
12 sep, 2022

Duurzame Top 100 2022

Op 6 oktober zal in Pakhuis de Zwijger de Top 25 en de winnaar bekend worden gemaakt. Daar kun je bij zijn, meld je aan op de site van Pakhuis de Zwijger.

Begin oktober onthult Dagblad Trouw stapsgewijs de ranking van de Duurzame 100, in de krant en online. Op 6 oktober 2022 is het moment daar. Je kunt ook alles lezen op Trouw maakt groenste denkers en doeners 6 oktober bekend op uitreiking duurzame 100.

In 2020 is de Kerngroep met de campagne Bescherm het bos geëindigd op nummer 87. In 2021 zijn we als nummer 13 geëindigd en tot onze verrassing zijn we ook dit jaar genomineerd.
Zeker, we zijn volhouders maar het is ook dankzij de inzet en steun van zoveel burgers en regionale afdelingen van politieke partijen uit de regio Utrecht, dat in het regeerakkoord begin van dit jaar is opgenomen dat de regio kan werken aan een alternatief plan. Afgelopen mei organiseerden we het symposium ‘De regio aan zet’ om nogmaals ons alternatief onder de aandacht te brengen. We kunnen niet stil blijven zitten, want het Rijk gaat gewoon door met het publiceren van oude plannen in nieuwe Tracébesluiten. We gaan door met ons beroep bij de Raad van State en er komt een actieweekend aan op 23 en 24 september.
Deze nominatie is dan ook voor iedereen betrokken bij dit brede verzetsnetwerk rond Amelisweerd en de verbreding A27/A12. Wie weet, waar we dit jaar eindigen!

Trouw Duurzame Top 100 2022
Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!