Minister van Nieuwenhuizen: waar blijft het antwoord op onze vragen?

Wat is uw plan met meer dan 1,2 miljard gemeenschapsgeld?

Minister van Nieuwenhuizen: waar blijft het antwoord op onze vragen?

Sinds 2010 stelt de Kerngroep Ring Utrecht (KRU) onafgebroken kritische vragen aan de ministers van Infrastructuur en Waterstaat. Afgelopen jaar hebben zowel Tweede Kamerleden als de KRU minister van Nieuwenhuizen gevraagd openheid te geven over kosten, nut & noodzaak, risico’s van de bouwmethode en alternatieven (snelheid omlaag brengen, SUUNTA-alternatief). Zowel via schriftelijke Kamervragen als mondeling in debatten en via brieven.

Telkens weer maakt de minister omtrekkende bewegingen, komt beloftes niet na of geeft vage antwoorden. Vragen over bijvoorbeeld kosten en risico’s wimpelt de minister af onder het mom van ‘concurrentiegevoelige informatie’. Dat is zowel onwaar als onzinnig: het gaat om heel veel gemeenschapsgeld voor een project dat de potentie van een groot financieel debacle heeft en geen aantoonbare baten.

De KRU heeft al haar vragen gebundeld in dit document: KRU vragen aan Minister en RWS. Uiteraard hebben zowel de minister als de directeur-generaal van Rijkswaterstaat onze vragen ook persoonlijk ontvangen. Wij zullen de minister elke dag herinneren aan deze vragen.

Volg ons op twitter @ringutrecht en doe mee #stopverbredingringutrecht #Amelisweerd

 

Vragen visual website
Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!