Poëziekaarten van Het Utrechtse Stadsdichtersgilde

Gildedichters dichten tegen de verbreding

Poëziekaarten van Het Utrechts Stadsdichtersgilde

Het stadsdichtersgilde mengt zich nadrukkelijk in de campagne tegen de verbreding van de A27. Op de DAG WEG DAG op 4 november waren er in de Kargadoor en BAK optredens van verschillende Gildedichters en ook was op diverse plekken in de stad een fraaie poster met daarop een vlammend gedicht van Gildemeester Onno Kosters te vinden.

Vijf gildedichters hebben ook elk speciaal voor deze campagne een gedicht geschreven. Deze gedichten zijn in de vorm van een poëziekaart als set te koop. De kaarten zijn fraai vormgegeven door Habiba Doorenbos. Onderstaand als smaakmaker een kleine impressie.

De kaarten zijn te koop zijn via verschillende verkooppunten in de stad. Een set van vijf kaarten kost € 7,50, met de opbrengst draag je bij aan de juridische strijd van de KRU | Kerngroep Ring Utrecht. De kaartensets zijn ook te koop via deze webshop.

Ook is in beperkte oplage een DAG WEG DAG poster verschenen met het speciaal voor de gelegenheid geschreven stadsgedicht van gildemeester Onno Kosters, vormgegeven door Vincent van Petten. Info via het Utrechts Stadsdichtergilde.

Verhoog je eigen poëtische gehalte (of dat van een ander) en steun de strijd tegen de verbreding!

Gildedichter Alexis de Roode bij het voordragen van zijn gedicht bij het slot van het rondetafelgesprek op de DAG WEG DAG.

Hanneke van Eijken

Jan van der Haar

Anne Broeksma

Alexis de Roode

Pauline Pisa

Onno Kosters

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!