Succesvolle crowdfunding 2020

Overweldigende steun voor campagne van Bescherm het bos

Overweldigende reactie op crowdfunding voor bescherming bos Amelisweerd

De crowdfundingscampagne om verbreding van de ring Utrecht A12/A27 tegen te gaan, is overweldigend gesteund. Twee dagen na lancering van de campagne is de helft van het bedrag voor juridische bescherming van Amelisweerd opgehaald en na ruim drie weken is de € 25.000 behaald. De bekende Utrechtse dichter Ingmar Heytze en cabaretier Vincent Bijlo steunen de actie. 

Overweldigend verzet
Opnieuw verzetten bewoners van Utrecht zich tegen het controversiële plan om de ring Utrecht A12/A27 te verbreden ten koste van Amelisweerd. Deze snelweg loopt pal langs het natuurgebied Amelisweerd en 800 bomen van het bos moeten gekapt worden voor de verbreding. Dit zijn meer bomen dan bij de aanleg van de A27 in 1982. Om hiertegen in beroep te gaan, is de crowdfundingsactie ‘A27: de verbreding de boom in/ Geef om Amelisweerd’ gelanceerd.

De campagne kon vanaf dag één op flinke steun rekenen. Binnen drie weken is het streefbedrag van € 25.000 zelfs ruimschoots opgehaald.  Bekende Nederlanders als Ingmar Heytze en cabaretier Vincent Bijlo, steunen de campagne en spreken zich uit tegen het plan.

Over de organisatie
De campagne ‘Bescherm het bos/ Geef om Amelisweerd’ is een initiatief van bewoners en betrokkenen in nauwe samenwerking met Kerngroep Ring Utrecht. Zij zetten zich in voor behoud van Amelisweerd en de leefbaarheid in de wijken langs de A27/A12. Kerngroep Ring Utrecht, inmiddels tien jaar actief, gaat opnieuw in beroep tegen de verbreding van de A27.

Doneren
De crowdfunding is inmiddels afgelopen. Ben je nog niet in de gelegenheid geweest om de crowdfunding te steunen en wil je financieel bijdragen?
Je kunt de strijd tegen de verbreding en voor het behoud van Amelisweerd steunen door een bedrag over te maken naar de rekening van de Kerngroep Ring Utrecht:
IBAN NL59 TRIO 039 020 55 32
t.n.v. Kerngroep Ring Utrecht.

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!