Verkiezingen 17 maart: laat je stem horen

Verkiezingsprogrammavergelijking, online debatten en brievenactie Tweede Kamer

Laat je stem horen

Met de verkiezingen in aantocht is het belangrijk dat zoveel mogelijk partijen zich luid en duidelijk gaan uitspreken tegen de verbreding van de A27. Heroverweging verbreding Tracébesluit Ring Utrecht A27/A12 zou onderdeel moeten worden van de nieuwe kabinetscoalitie. De Kerngroep heeft een analyse gemaakt van de verkiezingsprogramma’s op het thema Mobiliteit en bereikbaarheid. Een paar partijen noemen de A27 expliciet (moet van de baan) of zeggen geen uitbreiding van snelwegen te willen.

Online debatten
De KRU gaat met verschillende mensen in de komende weken meedoen met debatten online. Doe met ons mee, wij kondigen van tevoren op Facebook en via Twitter aan wanneer deze plaatsvinden.

Brievencampagne
Amelisweerd niet Geasfalteerd is een brievencampagne gestart. Zij heeft een voorbeeldbrief gemaakt en vraagt deze te sturen naar de huidige Tweede Kamerleden en de verschillende partijen. Deze voorbeeldbrief vind je op de website van Amelisweerd niet Geasfalteerd ikgadeboom/laatjestemhoren. Voel je vrij om hem aan te passen naar smaak en te delen met anderen.

Petitie
Bewoners van Utrecht en omringende gemeenten zijn een petitie gestart. Teken de petitie hier: Snelweg A27 niet verbreden.
(De initiatiefnemer van deze petitie is een onafhankelijke betrokken bewoner en is niet betrokken bij de de KRU/Bescherm het Bos).

Ik hou van Amelisweerd-poster
Utrecht komt steeds voller te hangen met de ‘Ik hou van Amelisweerd-poster’. De poster is gratis verkrijgbaar bij een groeiend aantal afhaalpunten. Kijk hier voor het overzicht van afhaalpunten. Door de poster voor je raam te hangen maak jij duidelijk dat Amelisweerd niet verder aangetast mag worden.

Spoken word video bekende en minder bekende Utrechters

Foto: Liesbeth Paardekooper.

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!