Oproep KRU aan Tweede Kamer met toelichting SUUNTA

Onlangs heeft de minister van I&W in haar beantwoording van schriftelijke vragen van mevrouw Hagen (D66) laten blijken vooralsnog vast te houden aan het Tracébesluit Ring Utrecht A27/A12.
In mei van dit jaar heeft de Kerngroep Ring Utrecht de commissie I&W al het Dossier verbreding Ring Utrecht gestuurd met een overzicht van de inmiddels meer dan tienjarige geschiedenis van dit Tracébesluit.
De SUUNTA 2 variant is deze zomer gepubliceerd en is een aanvulling op het dossier. Het rapport presenteert een nader uitgewerkte variant met 2×6 rijstroken ´binnen de bak´ die aan alle voorwaarden voldoet, goedkoper is en het eeuwenoude landgoed Amelisweerd geheel spaart.

In de beantwoording van de schriftelijke vragen van D66 gaat de minister opmerkelijk genoeg in het geheel niet in op dit SUUNTA 2 rapport, terwijl het toch bekend is bij het ministerie.
Het verzoek is dan ook aan de Tweede Kamerleden: ondersteun het verzoek van de provincie en gemeente Utrecht en vraag de minister met klem om wel de alternatieven ‘binnen de bak’ te
onderzoeken. Op zijn minst mag een ‘second opinion’ op het SUUNTA 2 rapport van de minister worden verwacht.

 

De pdf’s openen in een nieuw tabblad.

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!