Petitie 100.000 keer ondertekend!

Video #stopdeverbreding met bekende Utrechters geeft petitie enorme boost

Petitie 100.000 keer ondertekend!

Vorig weekend werd de petitie ‘Snelweg A27 niet verbreden’ online gezet. De petitie werd al binnen anderhalve dag 20.000 maal ondertekend. In de loop van afgelopen week lanceerden een aantal bekende Utrechters een spoken word video onder de noemer #stopdeverbreding.

In de video vragen ze met een gedicht van Vincent Bijlo nadrukkelijk aandacht voor het behoud van Amelisweerd en dringen aan op het stoppen van de verbreding. De oproep wordt o.a. gedaan door Carice van Houten, Maarten van Rossem, Denise Jannah, Joris Linssen en Barry Atsma.

Met de hashtag #stopdeverbreding werd de video op de dag van lancering trending op Twitter, waardoor de actie ook in de media werd opgepikt.
Al deze aandacht voor Amelisweerd leverde ook voor de petitie een enorme boost die nog niet is uitgeraasd. Vandaag bereikt het aantal ondertekenaars de 100.000, een bijna onvoorstelbaar succes.

Het bereiken van de 100.000 ondertekenaars is een goed moment om iedereen te bedanken die tot nog toe ondertekend heeft. Dankzij jullie steun wordt duidelijk hoe breed het verzet tegen de verbreding ten koste van Amelisweerd leeft. Maar ook hoeveel mensen ervan overtuigd zijn dat deze tijd om andere oplossingen vraagt, oplossing die tegemoetkomen aan de klimaatopgave, het bereikbaarheidsvraagstuk en de opdracht om onze kwetsbare natuur in stand te houden en te versterken.

Als Kerngroep Ring Utrecht voelen we ons enorm gesteund en zelfs geroerd door het enorme succes van de petitie. De petitie is een van de manieren waarmee we het verzet tegen de verbreding nadrukkelijk onder de aandacht willen brengen, naast andere acties en naast het juridische traject bij de Raad van State.

Je kunt ons daarbij steunen door de petitie en de spoken word video te blijven delen, door de KRU financieel te steunen en door op 17 maart een keuze te maken voor een partij die het groene hart voor Amelisweerd op de goede plaats heeft zitten. Wij zullen de petitie op een gepast moment aanbieden aan de nieuwe Tweede Kamer.

Dank je wel!

bekende utrechters voor amelisweerd
Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!