Petitie ‘Snelweg A27 niet verbreden’ nadert 40.000 ondertekenaars

Veel aandacht op Twitter levert honderdduizenden handtekekeningen op

Petitie ‘Snelweg A27 niet verbreden’ nadert 40.000 ondertekenaars

(Lees ook de update per 12 maart 2021)

Zaterdag 6 maart werd de petitie ‘Snelweg A27 niet verbreden’ online gezet op het platform petities.nl. In datzelfde weekend groeide de lijst in rap tempo door naar meer dan 20.000 ondertekenaars. De petitie werd op Twitter door o.a. Claudia de Breij, Urgenda-directeur Marjan Minnesma, radio-dj Coen Swijnenberg, Guidehouse-directeur Kees van der Leun en weerman Reinier van den Berg en nog vele anderen gedeeld, waarmee de petitie meteen een groot bereik kreeg.

De petitie is een initiatief van een bezorgde bewoner, Tom van der Meer. Hij is verrast door het snelle en grote succes van de petitie. Uit privacy overwegingen en vanwege deze niet verwachte impact heeft hij besloten de petitie over te dragen aan de KRU|Kerngroep Ring Utrecht. Toevallig was de Kerngroep net aan het denken over een petitie rond verkiezingstijd. Wij danken Tom voor dit initiatief!

De Kerngroep, die al jarenlang strijdt tegen de verbreding van de Ring Utrecht A27/A12, zal nu als officiële petitionaris de vragen van media en andere geïnteresseerden beantwoorden en de petitie via haar kanalen en netwerk verder onder de aandacht brengen.
Het is de bedoeling is om de petitie, voorzien van een groot aantal ondertekeningen aan te bieden aan de nieuwe Tweede Kamer.

Fietsdemonstratie 6 december Amelisweerd/Rhijnauwen. Foto: Liesbeth Paardekooper.

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!