Het Tracébesluit en de landelijke verkiezingen

Wij zijn er klaar voor!

Het Tracébesluit en de landelijke verkiezingen

 

‘Ik weet dat veel mensen de verbreding niet wensen, maar ik geloof erin.’

 

Dat zei minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu op 14 december 2016. Na de verkiezingen zal deze minister niet terugkeren in de landelijke politiek. Het is ook maar de vraag of haar sprookje werkelijkheid wordt. Als het aan ons ligt zeker niet! Alle opties liggen open, dankzij de verkiezingen op 15 maart 2017. Veel partijen willen de verbreding schrappen of de plannen minstens terugsturen naar de tekentafel.

Al geloven wij niet in het sprookje van minister Schultz, wij geloven evenmin dat het ‘wel goed komt’ enkel omdat partijen tijdens de verkiezingscampagne beloven de verbreding te schrappen. Tot de verkiezingen op 15 maart én tijdens de onderhandelingen die daarop volgen zullen wij op verschillende manieren politici uitdagen hun verkiezingsbeloftes na te komen. We zijn heel benieuwd naar hun concrete plannen om de verbreding van tafel te krijgen. Sommige partijen zijn nog niet helemaal op de hoogte van het sprookjesgehalte van de Planstudie Ring Utrecht en hebben nog de indruk dat deze verbreding écht een probleem oplost. Ook met hen nemen we natuurlijk contact op!

Niet in de laatste plaats met jouw steun en stem, zetten wij vol in op een goede afloop van de verkiezingscampagne. Analyse van verkiezingsbeloftes, inzet van onderzoeksresultaten van het crowdfundingsonderzoek, de beroepsprocedure bij de Raad van State, social media én andere vormen van verzet. Wij zijn klaar er klaar voor! Jij ook?

Lees hier welke partijen een helder standpunt innemen tegen de verbreding van de A27, geen loopje nemen met de afspraken uit Parijs over vermindering van uitstoot én serieus werk maken van een duurzaam en samenhangend mobiliteitsplan voor Nederland.

Houd nieuwsbrieven en social media in de gaten en denk vast na welke politicus jij eens aan de tand zou willen voelen over mooie mobiliteitsbeloftes.

 

Share This